ukenru
respublikantsi-zirvali-slukhannya-u-spravi-pro-impichment

Республіканці зірвали слухання представниці Пентагону у справі про імпічмент

 • 11862 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Група американських законодавців від Республіканської партії увірвалася в зал у Палаті представників Конгресу США, де проходили слухання високопоставленої чиновниці Пентагону, чим завадили їй дати свідчення, передає Reuters, інформує УНН.

Вчора, 23 жовтня, група республіканців зірвала слухання в Палаті представників співробітниці Міністерства оборони Лори Купер, яка брала участь в розробці політики стосовно України та Росії.

Група республіканців увірвалася в зал, де проходили слухання, перешкодивши Купер дати свідчення.

За словами одного з помічників з Конгресу, задля відновлення порядку в залі довелося викликати поліцію.

Як розповів очевидець інциденту, особи, які увірвалися в зал засідань, пронесли мобільні телефони в приміщення, де заборонено користуватися електронними пристроями.

Республіканці прорвалися через поліцію і стали викрикувати заперечення стосовно рішення проводити слухання в закритому режимі і не публікувати розшифровки показань свідків.

"Вони в паніці. Вони намагаються зупинити це розслідування і не хочуть слухати свідчення від Лори Купер. Вони знають, що з'являться нові факти, що викривають президента Сполучених Штатів", - заявив конгресмен-демократ Тед Ліу.

Республіканці називають встановлені демократами правила проведення розслідування несправедливими. Конституція надає Палаті представників велику свободу дій в плані процесу імпічменту і визначення правил розслідування.

Республіканець Метт Гетц, що став одним з лідерів акції, вже намагався увірватися на слухання минулого тижня, проте його не пустили в зал, оскільки він не перебуває в одному з трьох комітетів, які очолюють розслідування.

Як розповів демократ Стівен Лінч, який є членом Комітету з нагляду і має право бути присутнім на слуханнях, Купер так і не дала свідчень. За словами співробітника Палати представників, слухання поки призупинені.

Законодавців цікавить, що відомо Купер про можливі погрози відмінити виділену для України військову допомогу, поки влада країни не проведе розслідування щодо екс-президента США Джо Байдена - одного з ймовірних суперників Трампа на виборах 2020 року.

Купер, яка займає посаду помічника міністра оборони США у справах Росії, України і Євразії, погодилася дати свідчення на добровільній основі. Пентагон не перешкоджав її виступу в Конгресі. 

Нагадаємо, Трамп заявив, що не знає Тейлора, який зараз повірений у справах США в Україні і який давав свідчення у Конгресі у справі про імпічмент.

Українські Національні Новини

Політика