ukenru
respublika-polscha-zavzhdi-ye-strategichnim-partnerom-dlya-ukrayini-ivan-rusnak

Республіка Польща завжди є стратегічним партнером для України, — Іван Руснак

 • 13540 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак провів зустріч із заступником Міністра національної оборони Республіки Польща Міхалом Дворчіком, передає УНН з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

"В усьому світі викликає занепокоєння підготовка Російської Федерації до проведення масштабних військових навчань "Захід-2017" Від імені глави оборонного відомства перший заступник Міністра оборони України подякував польським колегам за допомогу.

"Від початку російської агресії Польща надає всебічну підтримку Україні у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності. Ми вдячні керівництву вашої держави та всьому польському народу за допомогу, яку ви надаєте у лікуванні поранених бійців АТО у медичних закладах Польщі. Також Україна високо цінує допомогу вашої країни у проведенні реформ оборонного відомства. Наша співпраця триватиме й надалі, "— зазначив Іван Руснак.

Заступник Міністра національної оборони Республіки Польща підкреслив, що Польща є першою європейською країною, яка визнала незалежність нашої держави.

"Україна була, є і буде для нас стратегічним партнером. Ми не визнаємо окупації ваших територій Росією і не припинимо санкцій доти, доки території Автономної Республіки Крим та Донбасу не повернуться до вас", — зазначив Міхал Дворчік.

За його словами, у оборонних відомств України та Республіки Польща багато напрямів для співробітництва.

Також сторони обговорили питання розвитку українсько-польських культурних відносин.

"Наші держави найбільше постраждали від німецько-фашистської агресії. Багато наших героїв полягло під час війни. Їх пам’ять потрібно шанувати", — наголосив перший заступник Міністра оборони України.

Сторони також обговорили питання участі підрозділу Війська Польського у параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України.

Українські Національні Новини

Суспільство