ukenru
reglamentniy-komitet-povernuv-gpu-podannya-schodo-ye-deydeya-yu-lutsenko

Регламентний комітет повернув ГПУ подання щодо Є.Дейдея - Ю.Луценко

 • 7588 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Комітет з питань регламенту зробив усе від себе залежне, щоб не допустити розгляду парламентом питання про позбавлення депутатської недоторканності народного депутата Євгена Дейдея. Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент УНН.

"Що зробив комітет? Комітет відправив матеріали назад, щоб не допустити розгляду цього питання в сесійній залі ВР. Я абсолютно переконаний, що головуючий (за засіданні комітету - ред)... завчасно підготувався позбавити Верховну Раду права розглянути моє подання. Він штучно прийняв рішення без Верховної Ради за набраним кимось документом... Наразі було обрано спосіб повернення справи, яка нібито не містить фактів", - зазначив Генеральний прокурор.

Він додав, що комітет, на його думку, ухвалив рішення про повернення подання до Генеральної прокуратури, що унеможливлює його розгляд на засіданні Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ планує повторно просити Раду зняти недоторканність з Є.Дейдея

"Мені здається, що якщо і на наступних розглядах буде застосована тактика відправляти справи назад, а не висловлюватися "за" чи "проти", це буде означати узурпацію комітетом права розгляду подання Генерального прокурора у залі Верховної Ради. Це, звичайно, не кримінальний злочин, але це серйозна політична проблема, яку треба вирішувати. Можливо обранням повноцінного голови регламентного комітету, якого наразі немає. Можливо іншими речами, але процес не може стояти тільки через те, що група людей не допускає розгляду по суті (питання - ред.) на сесії Верховної Ради", - сказав Ю.Луценко.

Зазначимо, що в.о.голови комітету з питань регламенту Павло Пинзеник не зачитав для присутніх текст ухваленого рішення, зазначивши, що його повний текст буде оприлюднено пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САП повторно проситиме ВР зняти недоторканість з Є.Дейдея

Нагадаємо, 3 липня комітет визнав подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дейдея Євгена Сергійовича "недостатньо вмотивованим, необґрунтованим та таким, що не містить конкретних фактів".

Українські Національні Новини

Політика