ukenru
regioni-zmozhut-obrati-po-3-4-aktsentovani-prioritetni-strategiyi-rozvitku-chernishov

Регіони зможуть обрати по 3-4 акцентовані пріоритетні стратегії розвитку - Чернишов

 • 10061 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, кожен регіон зможе обрати по 3-4 фокусні пріоритети розвитку, щоб отримати державне фінансування. Про це він сказав під час пресконференції Мінрегіону, передає кореспондент УНН.

“Хочу повідомити, що Міністерство працює і перебуває на завершальній стадії щодо національної стратегії на 2021-2027 роки. Також окрема увага приділяється розробці окремої стратегії кожного регіону України і кожної області України. І ми вирішили їх переробити в цьому році і зробити більш зрозумілими, більш доступними для людей, для громадян. І визначити по 3-4 концентровані, умовно кажучи, фокусні пріоритети розвитку кожного регіону. Це нам дасть змогу потім направляти державні стратегії на державне фінансування саме для реалізації цих пріоритетних напрямків області регіонів, а не як в нас відбулося раніше - на соціально-економічний розвиток, як широке поняття”, - сказав Олексій Чернишов.

Він зазначив, що регіон може обрати для себе, наприклад, розвиток агротехнологій, туризму та IT-галузі, а держава йому повинна допомогти. Для цього регіон має мати людський ресурс, ресурс для аграрних технології та освітню базу.

Нагадаємо, Чернишов розповів, що для перетворення нових районів потрібен певний перехідний період, під час якого не можна загубити ніякі державні функції.

Українські Національні Новини

Політика