ukenru
rb-oon-prodovzhila-na-rik-sanktsiyi-proti-yemenu

РБ ООН продовжила на рік санкції проти Ємену

 • 10139 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Рада Безпеки ООН продовжила на рік - до кінця лютого 2018 року - режим санкцій щодо Ємену, а також підтвердила введене щодо заколотників збройне ембарго, що діє безстроково. Відповідна резолюція була прийнята в четвер одноголосно, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Зазначається, що члени Радбезу ухвалили "продовжити до 28 лютого 2018 року дію заходів", введених резолюцією 2140, яка була ухвалена в лютому 2014 року і встановила режим санкцій, що включає заморожування активів і заборону на виїзд з країни осіб, що дестабілізують ситуацію.

Згодом в чорний список були внесені імена колишнього президента Ємену Алі Абдалли Салеха і двох ватажків заколотників - Абделя Малека аль-Хуси і Абдалли Яхья аль-Хакіма. Крім того, в прийнятому документі РБ ООН підтвердив "положення пунктів 14-17 резолюції 2216" від 14 квітня 2015 року, яка ввела заборону на поставки зброї повстанцям і дозволила державам конфіскувати вилучені озброєння.

Члени Радбезу попередили, що мають намір "постійно тримати положення в Ємені в полі зору" і готові переглянути санкційні заходи, "в тому числі на предмет їх посилення, коригування, припинення або скасування", в залежності від розвитку подій в країні.

Як повідомляв УНН, влада США планує ввести нові санкції проти Ірану.

Українські Національні Новини

Новини Світу