ukenru
razumkov-vvazhaye-dotsilnim-vidbirati-mandat-za-proguli-vtim-spochatku-nardepiv-shtrafuvatimut

Разумков вважає доцільним відбирати мандат за прогули, втім спочатку нардепів штрафуватимуть

 • 11920 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. За невідвідування засідань Верховної Ради без поважних причин народних депутатів мають позбавляти мандату, втім спочатку прогульників штрафуватимуть. Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков під час брифінгу в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Я бачу це так, що треба буде вносити зміни для того, щоб народні депутати втрачали свій мандат (за прогули – ред.)…Мені здається, що на будь-якій роботі людина повинна працювати – так само і народний депутат. Станом на сьогодні поки що будуть зміни, які дозволять знімати гроші з народних депутатів за пропуски, а в подальшому, я все ж таки сподіваюсь, що нам вдасться змінити законодавство для того, щоб, якщо народні депутати займаються іншою діяльністю, нехай вони займаються іншою діяльністю", - зазначив Разумков, наголосивши, що ця думка є його особистим баченням.

При цьому він уточнив, що перелік причин позбавлення нардепів мандату передбачений не в КЗоТі, а в Конституції, тож відповідні зміни мають бути внесені саме в основний закон.

Нагадаємо, 12 вересня Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №1035-2 щодо позбавлення народних депутатів України фінансового забезпечення за прогули.

Українські Національні Новини

Політика