ukenru
razumkov-u-litvi-mi-dosi-boremosya-za-spravzhnyu-nezalezhnist

Разумков у Литві: ми досі боремося за справжню незалежність

 • 17944 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час офіційного візиту до Литви сказав, що де-факто Україна досі бореться за справжню незалежність. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу посольства України у Литовській Республіці.

“Ми, українці, надзвичайно добре розуміємо, що в сучасному світі відстояти та відновити незалежність країни з тисячолітньою історією було і досі є справжнім викликом. 30 років тому Литва виконала свою історичну місію і захистила найцінніше надбання вільного суспільства – власну незалежну державу”, - сказав Дмитро Разумков під час урочистої частини пленарного засідання Сеймаса Литовської Республіки.

Вказано, що під час виступу з трибуни він також нагадав про боротьбу України за незалежність, яка через військову агресію ще триває, та про втрати, яких зазнав український народ.

“Де-факто ми й досі боремося за справжню незалежність власної держави, за право обирати свій зовнішньополітичний курс, за право громадян України жити в мирній, заможній, успішній та щасливій країні. До початку цієї боротьби ми не до кінця усвідомлювали те, яку цінність має свобода і як важко доводиться її відстоювати”, - додав голова Верховної Ради України.

Він зазначив, що переконаний, що наші держави мають не тільки спільне історичне минуле, але й спільне європейське майбутнє.

Також вказано, що Дмитро Разумков разом із представниками Сеймаса Литви взяв участь в урочистому покладанні квітів до Меморіалу полеглим у боротьбі за незалежність Литви на Антакальському цвинтарі та вшанував пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков здійснить офіційний візит до Литовської Республіки.

Українські Національні Новини

Політика