ukenru
razumkov-rozpoviv-koli-spodivayetsya-rozglyanuti-zakonoproekt-pro-dbr

Разумков розповів, коли сподівається розглянути законопроект про ДБР

 • 6363 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Малоймовірно буде скликати позачергове засідання парламенту з метою ухвалення закону про роботу Державного бюро розслідувань. Таку думку висловив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час спільного брифінгу в понеділок, передає кореспондент УНН.

Так, на питання журналіста про те, чи можливе скликання позачергової сесії для прийняття закону про ДБР, голова парламенту відповів, що "це малореалістично".

"Краще його було б прийняти в п’ятницю, а не брати "різне", брати перерви, робити все для того, щоб затягнути цей процес. Сьогодні зібрати позачергову сесію буде достатньо важко, тому що народні депутати зараз працюють в округах, наступний тиждень – це робота в комітетах, і це теж важлива складова діяльності народних депутатів для того, щоб підготувати законопроекти до розгляду на пленарному тижні. Але я дуже сподіваюсь, що у вівторок (3 грудня - ред.), у перший робочий день Верховної ради у форматі пленарного засідання, ми до розглянемо цей законопроект і він нарешті стане законом", - зазначив Разумков.

Він висловив сподівання про те, що "ніхто не буде брати перерву, не буде згадувати, що в регламенті є різне, або згадувати, що є інші документи, або не працювати".

Нагадаємо, 17 жовтня парламентарі ухвалили за основу законопроект № 2116, відзначений Президентом України Володимиром Зеленським як невідкладний, про внесення змін до Закону України “Про Державне бюро розслідувань” щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань. Законопроектом передбачається зміна правового статусу ДБР, удосконалення законодавчого регулювання питань, пов’язаних із діяльністю територіальних управлінь бюро, проходженням служби особами рядового та начальницького складу, конкурсними відборами та переведенням працівників ДБР, притягненням працівників бюро до дисциплінарної відповідальності тощо.

Українські Національні Новини

Політика