ukenru
ratsion-ukrayintsiv-menshe-ribi-i-kovbas-bilshe-myasa

Раціон українців: менше риби і ковбас, більше м'яса

 • 8900 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. М'ясо птиці становить основу раціону українського споживача. Про це свідчать дані Держстату, передає УНН.

За дев'ять місяців 2017 роки українці придбали у вітчизняних торгових мережах 1,4 млн тонн м'яса птиці, 889 тис. тонн ковбас і копченого м'яса, а також 425 тис. тонн риби та морепродуктів.

Таким чином, за 9 місяців 2017 роки українці з'їли на 63% більше м'яса птиці, ніж ковбас. Рибу і морепродукти в Україні купують в 3 рази рідше, ніж м'ясо курки. А різниця між споживанням круп і м'яса птиці в Україні становить всього 0,4%.

Фахівці Інституту аграрної економіки прогнозують, що і в цьому році курятина буде залишатися м'ясним продуктом №1 в Україні. Підвищений попит вони пояснюють ціновою доступністю.

Якщо роздрібна ціна м'яса птиці (тушки) в грудні 2017 року становила в середньому 53,91 грн/кг, то свинина з кісткою (відруби стегна) коштувала 93,00 грн/кг, а свинина без кістки - 113,46 грн/кг" , - повідомила старший науковий співробітник відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Світлана Пашко.

В середньому яловичина і свинина були дорожчими м'ясо курей в тушках в 1,7-2,2 рази. Такий ціновий розрив і зумовив збільшення споживання м'яса птиці, підкреслила вона.

Раніше УНН повідомляв, що Україна віщують ключову роль на ринку курятини в ЄС.

Українські Національні Новини

Суспільство