ukenru
rashisti-na-zaporizhzhi-zmushuyut-vchiteliv-z-2-travnya-vidnoviti-navchannya-za-rosiyskoyu-programoyu-ombudsmen

Рашисти на Запоріжжі змушують вчителів з 2 травня відновити навчання за російською програмою - омбудсмен

 • 120421 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. У одній з окупованих громад Запоріжжя рашисти погрозами змушують вчителів з 2 травня відновити навчання за російською програмою. Про це у Telegram-каналі повідомила омбудсиен Людмила Деінсова, передає УНН.

Деталі

За інформацією від партнерських правозахисних організацій, які здійснюють моніторинг ситуації на тимчасово окупованих територіях України, з метою уникнення співпраці з ворогом кілька десятків освітян були змушені звільнитися, відзначила Денісова.

Однак так звана "начальник відділу освіти селищної ради", яка пішла на співпрацю з рашистами, погрозами та шантажем вимагає від вчителів вийти на роботу. У розмовах з батьками вона погрожує позбавити випускників атестату про середню освіту.

Освітянам також "наказано" готувати у школах "свято" до 9 травня за всіма канонами російської пропаганди, додала омбудсмен.

Додамо

"Залучення дітей до навчання поблизу зони активних бойових дій несе пряму загрозу їхньому життю та безпеці та є прямим порушенням статті 38 Конвенцією ООН про права дитини

Нав’язування освіти країни-окупанта суперечить статті 29 Конвенції ООН про права дитини, яка встановлює, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, в якій дитина проживає, країни її походження", - написала Денісова.

Омбудсмен звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень рф прав дитини в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство