ukenru
rakhunkova-palata-u-minulomu-rotsi-viyavlyala-porushennya-pid-chas-kozhnoyi-tretoyi-perevirki-patskan

Рахункова палата у минулому році виявляла порушення під час кожної третьої перевірки – Пацкан

 • 11170 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. У 2019 році аудитори Рахункової палати знайшли порушення, фактично, під час кожної третьої перевірки. Про це із посиланням на заяву голови Рахункової палати Валерія Пацкана щодо підсумків роботи інституції за 2019 рік повідомляє пресслужба РП, передає УНН.

"Отже, стисло про результати нашої роботи у 2019 році. Обсяг перевірених коштів становить понад 760 млрд грн, перевірено понад 600 об’єктів, затверджено близько 80 звітів. Сума перевірених коштів – найбільша з 2010 року. Багато це чи мало? Весь держбюджет України на рік – це трохи більше трильйона гривень. Отже ми перевірили ¾ річного бюджету країни. Але це умовно, оскільки перевірка може охоплювати період до 3-х попередніх років", - зазначив Пацкан.

Він зауважив, що загальна сума виявлених у 2019 році порушень та недоліків, а також неефективного управління і використання коштів Державного бюджету України та майном становила майже 50 млрд грн. Як зауважили у пресслужбі, це "найбільший показник з 2011 року".

"За повідомленнями Рахункової палати, у 2019 році розпочато 73 кримінальні провадження. В основі – 23 аудити. Тобто ми знайшли порушення, фактично, під час кожної третьої перевірки", - наголосив голова Рахункової палати.

Більшість кримінальних проваджень кваліфіковано за статею 191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомлялося в УНН, у 2019 році за повідомленнями Рахункової палати розпочато 73 досудових розслідування у кримінальних провадженнях.

Українські Національні Новини

Політика