raketniy-udar-rf-po-tsentru-kramatorska-mistseviy-zhitel-otrimav-pidozru-za-navedennya-raket

Ракетний удар рф по центру Краматорська: місцевий житель отримав підозру за наведення ракет

 • 701556 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Жителю Краматорська повідомили про підозру за наведення ракетного удару російських військ по закладу харчування у центрі міста, повідомили у четвер у Донецькій обласній прокуратурі, пише УНН.

Цитата

"Мешканцю міста Краматорська повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", - ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, 27 червня до місцевого жителя, який працює на газотранспортному підприємстві та був дистанційно завербований для виконання завдань на користь держави-агресора, вчергове звернувся представник спецслужб рф. "Він поставив перед так званим агентом завдання щодо перевірки інформації про місцезнаходження українських військових у місті Краматорську", - зазначили у відомстві.

"Підозрюваний погодився на пропозицію та пішов у центр міста, де, помітивши на парковці автівки з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування, записав відео, яке одразу надіслав співрозмовнику в месенджер Telegram. Аби хтось не помітив його зацікавленості зазначеною локацією, усі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей. Через деякий час після відправки вказаного запису по даному закладу представники держави-агресора нанесли удар з ОТРК "Іскандер M", внаслідок чого загинули та отримали поранення цивільні особи, зокрема, діти", - повідомили у прокуратурі.

Як повідомляється, наразі чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо

Служба безпеки України 28 червня повідомила, що затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську 27 червня.

Внаслідок атаки на Краматорськ загинули 12 людей, у тому числі 3 дитини. Поранення отримали 60 людей, зокрема 8-місячне немовля.

Рятувальникам вдалося витягнути з-під завалів 11 постраждалих. 20 людей звернулися по психологічну допомогу.

На місці зібрали 111 тонн будівельного сміття. Рятувальні роботи на місці ракетного удару у Краматорську завершено.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі