raketi-dlya-ppo-ta-snaryadi-daniya-vidilila-mayzhe-200-milyoniv-dolariv-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini

Ракети для ППО та снаряди: Данія виділила майже 200 мільйонів доларів військової допомоги Україні

 • 793286 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Влада Данії підготувала новий пакет допомоги Україні на суму 190 мільйонів доларів. Кошти планують направити на закупівлю військової техніки та боєприпасів для ЗСУ. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство оборони Данії.

Деталі

В оборонному відомстві наголосили, що високим попитом в Україні користуються ракети для ППО, інші види боєприпасів, транспортні засоби для саперних робіт.

Також у Міноборони додали, що були виділені фінанси на закупівлю артилерійських снарядів.

Виконувач обов'язків міністра оборони Данії повідомив, що держава виділить майже 44 млн доларів на спільні закупівлі ЄС артилерійських боєприпасів для України.

Пакет допомоги було складено на основі потреб і запитів з боку України, йдеться у повідомленні.

Цитата

«Потреба України у військовій підтримці залишається великою. Сьогоднішній пакет допомоги надсилає важливий сигнал про те, що Данія буде на боці України стільки, скільки потрібно. Я щасливий, що під егідою ЄС ми спільно закуповуємо артилерійські боєприпаси та передаємо їх Україні», – сказав Поульсен.

Доповнення

26 червня уряд Данії заявив, що розпочалася підготовка українських пілотів на винищувачах F-16. А також, що літаки знімуть з озброєння на два роки раніше запланованого терміну.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі