raketi-alpha-vid-firefly-aerospace-ne-vdalosia-vyvesty-suputnyk-na-zadanu-orbitu-misiia-prodovzhuietsia

Ракеті Alpha від Firefly Aerospace не вдалося вивести супутник на задану орбіту: місія продовжується

 • 45186 переглядiв

Ракеті-носію Alpha, яка належить американській приватній компанії Firefly Aerospace, через проблеми з верхнім ступенем не вдалось вивести супутник Tantrum корпорації Lockheed Martin на точну цільову орбіту, повідомляє Space.com, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що ракета Alpha зазнала проблеми з верхнім ступенем під час свого четвертого польоту. В компанії розповіли, що спочатку все йшло добре, але розгінний ступінь ракети "не доставив корисне навантаження на точну цільову орбіту". Однак зв’язок із космічним кораблем налагоджено, і місія зараз триває.

Відповідно до наших основних принципів як компанії, ми будемо швидко та постійно впроваджувати інновації, щоб знайти рішення та забезпечити повне вирішення будь-якої аномалії, яку ми бачимо під час польоту,

- зазначили в компанії.

Також в компанії додають, що корисний вантаж Lockheed Martin був розроблений, щоб продемонструвати швидше калібрування датчика на орбіті для надання швидких можливостей бійцям США. Ймовірно супутник буде відкалібровано через деякий час. Представники Firefly пообіцяли розслідувати причини інциденту.

Нагадаємо

Американська приватна компанія Firefly Aerospace успішно запустила ракету-носій Alpha із супутником Tantrum корпорації Lockheed Martin. Супутник оснащеним широкосмуговою електронно-керованою антеною.

Павло Башинський

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Повісток у “Дії” не буде ніколи - Федоров

     • 32611 переглядiв