raketa-spacex-falcon-heavy-zapustyla-sekretnyi-kosmichnyi-litak-x-37b-dlia-kosmichnykh-syl-ssha-pislia-zatrymok

Ракета SpaceX Falcon Heavy запустила секретний космічний літак X-37B для Космічних сил США після затримок

 • 62169 переглядiв

Американський військовий космічний літак X-37B був запущений на ракеті SpaceX Falcon Heavy для виконання секретної місії, що стало сьомим польотом і першим польотом на Falcon Heavy.

Американський військовий космічний літак X-37B розпочав свою нову таємну місію USSF-52 для Космічних сил США, стартувавши на ракеті SpaceX Falcon Heavy, пише УНН із посиланням на Space.com.

Старт був із Космічного центру Кеннеді NASA у Флориді в четвер увечері о 20:07 (03:07 29 грудня за Києвом) після кількох тижнів затримок. Перші дві спроби SpaceX запустити секретний військовий космічний літак X-37-B на початку цього місяця були відкладені через погану погоду і проблеми з наземним обладнанням.

Запуск у четвер став сьомим на сьогодні запуском X-37B, але це перший політ на ракеті Falcon Heavy компанії SpaceX, другій за потужністю ракеті, що перебуває наразі в експлуатації (після системи космічного запуску NASA).

Це був 95-й запуск SpaceX у 2023 році, а до наступного запуску, ракети Falcon 9 із 23 супутниками Starlink, залишалося лише кілька годин.

SpaceX припинила пряму трансляцію запуску Falcon Heavy до того, як космічний план X-37B було виведено на останню орбіту за запитом Космічних сил США.

Нова місія X-37B, відома як OTV-7 ("Орбітальна випробувальна машина-7"), а також USSF-52, вочевидь, використовуватиме переваги ракети; основні цілі польоту "передбачають експлуатацію багаторазового космічного літака на нових орбітальних режимах", написали представники Космічних сил у попередньому огляді місії минулого місяця.

Южная Корея запустила первый разведывательный спутник с помощью SpaceX03.12.2023, 06:36

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі