ukenru
radnika-v-yuschenka-zatrimali-u-vidni-u-spravi-d-firtasha-zmi

Радника В.Ющенка затримали у Відні у справі Д.Фірташа - ЗМІ

 • 12077 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Радника президента Віктора Ющенка Ареса Юсефа, центральний офіс компанії якого розташований в австрійській столиці, затримали у справі, відкритої щодо українського бізнесмена Дмитра Фірташа в Іспанії, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

А.Юсеф, як повідомляли раніше з посиланням на слідство іспанські ЗМІ, начебто розпоряджався потоками грошей, що надходили йому від Д.Фірташа. Бізнесмен сирійського походження багато років вів справи в Україні, в тому числі у нафтогазовій сфері.

Екс-голова Адміністрації президента Олег Рибачук раніше заявляв, що саме А.Юсеф порекомендував Д.Фірташа В.Ющенку на роль посередника у постачаннях газу з Росії.

Як повідомляв УНН, віденський суд відпустив Д.Фірташа з-під варти.

Нагадаємо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня як апеляційна інстанція дозволив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США, визнавши рішення першої інстанції неправомірним. Попереднє рішення від 30 квітня 2015 року визнавало, що запит США на екстрадицію Д.Фірташа мав "у тому числі, і політичну складову". Одразу після засідання апеляційного суду Д.Фірташа затримали на 48 годин через запит Іспанії щодо його екстрадиції.

23 лютого Земельний суд Відня у кримінальних справах не побачив підстав брати Д.Фірташа під варту для його екстрадиції до Іспанії.

Українські Національні Новини

Політика