ukenru
radnik-zelenskogo-dopustiv-mozhlivist-likviduvannya-formuli-rotterdam

Радник Зеленського допустив можливість ліквідування формули Роттердам+

 • 12346 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Експерт команди кандидата у президенти Володимира Зеленського з питань енергетики, житлово-комунальних послуг та антимонопольного регулювання Андрій Герус в прямому ефірі програми "Право на владу" допустив можливість ліквідування формули Роттердам+, передає УНН.

Так, Володимир Зеленський в прямому ефірі визнав, що не готовий наразі вирішувати питання українсько-російських відносин щодо постачання вугілля, газу і нафти.

"Я розумію, що це проблема. Насправді, я її не вивчив, я не знаю глибоко цю проблему, ви повинні мене зрозуміти. Мені не соромно це визнати. Я думаю, треба шукати альтернативні поставки, наприклад, у західних країнах", - відповів Зеленський на питання журналіста, як Україна може вирішити проблему припинення РФ постачання вугілля, газу і нафти.

Натомість, Зеленський передав слово спеціалісту своєї команди у цьому питанні Андрію Герусу.

"На жаль, ринок дизелю, який контролюється РФ, досягнув 40 %, ще декілька років тому він був 20%. Тобто, ми можемо абсолютно спокійно жити без цього ресурсу, нам просто потрібно зробити диверсифікацію. Те, що стосується вугілля, ми всі знаємо цю формулу Роттердам+, яка в нас існувала (…) Я сподіваюсь, що її не буде, я в цьому впевнений. Це формула, яка стала вже масштабним символом корупції, вона не поповнює бюджет, вона поповнює кишені", - зазначив Герус.

Нагадаємо, "Енергоатом" подав заяву до Антимонопольного комітету України проти формули "Роттердам+".

Українські Національні Новини

Політика