ukenru
radnik-goncharuka-testi-na-koronavirus-48-osib-z-novikh-sanzhar-negativni

Радник Гончарука: тести на коронавірус 48 осіб з "Нових Санжар" негативні

 • 16795 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. З евакуйованих з Китаю осіб, які перебувають у санаторії "Нові Санжари", перші 48 результатів перевірки не виявили новий коронавірус. Про це на брифінгу у Нових Санжарах сказав радник Прем’єр-міністра України Антон Турупалов, передає кореспондент УНН.

"Ми сьогодні отримали перші результати. Це для нас добра новина. 48 проб, результати яких сьогодні до нас надійшли, виявились негативними. Тобто, ми точно знаємо, що 48 осіб, які тут перебувають, у них нема коронавірусу", - сказав Турупалов.

З його слів, пізніше будуть отримані наступні результати, про них буде окремо повідомлено.

"Очікуємо, що вони будуть такі самі. У будь-якому разі Полтавська область і будь-яка інша область готова до будь-яких результатів і готова реагувати, якщо будуть інші результати, то оперативно, за планом, буде реагування", - додав радник Прем’єра.

Нагадаємо, проби для тесту на коронавірус взято у 100% людей на обсервації у Нових Санжарах.

20 лютого літак із евакуйованими українцями з Уханя приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Додамо, спецрейсом з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань до України прибули загалом 94 особи, з яких 22 особи – члени екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, а також 72 пасажири. Серед пасажирів, яких направили на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Українські Національні Новини

Здоров'я