radnik-baydena-vidreaguvav-na-mirniy-plan-kitayu-schodo-ukrayini-mozhut-zupinitisya-na-pershomu-punkti

Радник Байдена відреагував на "мирний" план Китаю щодо України: можуть зупинитися на першому пункті

 • 14487626 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Китай може зупинитися на першому пункті свого "мирного" плану щодо припинення війни рф проти України, у якому йдеться про повагу до суверенітету. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю CNN, пише УНН.

Салліван відповів на запитання, яка його перша реакція на план із 12 пунктів, який оприлюднив Пекін, що закликає до припинення бойових дій в Україні та претендує на роль посередника між москвою та Києвом.

Цитата

"Ну, моя перша реакція на це полягає в тому, що вони можуть зупинитися на першому пункті, а саме на повазі до суверенітету всіх націй", - сказав Салліван.

"Ця війна може закінчитися завтра, якщо росія припинить атакувати Україну та виведе свої війська. Україна не нападала на росію, НАТО не нападало на росію, США не нападали на росію. Це була війна за вибором, що ведеться путіним", - зауважив радник Байдена.

Деталі

Того ж тижня, коли Пекін оприлюднив свій план із 12 пунктів, офіційні особи США попередили, що Китай може готуватися до військової допомоги летального характеру росії. Салліван сказав у четвер увечері, що такий крок ще не виключено.

Тим не менш, Салліван стверджував, що ідея про те, що дві країни стають "непорушними союзниками", спростована, оскільки Китай зайняв обережну позицію щодо війни росії, зазначивши, що вони утрималися замість того, щоб голосувати разом з москвою за нещодавню резолюцію ООН.

"Вони намагалися позиціонувати себе як не ті, що стоять повністю на боці росії, коли справа доходить до війни в Україні", - сказав Салліван.

Раніше

Китай опублікував свою позицію щодо мирного врегулювання в Україні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Відкривай IBOXCARD – вигравай powerbank

     • 882834 переглядiв