ukenru
radikala-ribalku-viklyuchili-zi-skladu-natsradi-reform

Радикала Рибалку виключили зі складу Нацради реформ

 • 8358 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Президент Петро Порошенко вивів зі складу членів Національної ради реформ низку колишніх чиновників і одного нардепа. Про це йдеться в указі №281/2018, опублікованому на сайті глави держави, передає УНН.

Згідно з текстом указу, з Нацради виключені:

екс-заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків,
екс-глава НБУ Валерія Гонтарева,
екс-глава адміністрації президента України Борис Ложкін,
екс-міністр фінансів Олександр Данилюк,
екс-керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров, а також Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова та народний депутат ("Радикальна партія") Сергій Рибалка.

Цим же указом Порошенко ввів до складу Нацради реформ заступника глави Адміністрації президента Сергія Марченка, виконуючу обов'язки міністра фінансів Оксану Маркарову, заступника глави Адміністрації президента Сергія Марченка і главу Національного банку Якова Смолія.

Як писав УНН, в кінці минулого року депутата Рибалку звільнили з посади голови фінансового комітету ВРУ. На підтримку цього рішення проголосували 255 народний депутат.

Екс-заступник глави НБУ Борис Марков тоді заявив, що призначення Рибалки головою банківського комітету парламенту було "договорняком" і безвідповідальним вчинком.

"Думаю, що призначення Сергія Рибалки на цю відповідальну посаду в розпал фінансової кризи в країні, коли гривня за півроку знецінилася в три рази, було однією з найбільших помилок новообраного парламенту. Замість незаангажованого фахівця і аполітичного професіонала депутати в результаті тривалих політичних домовленостей проголосували за людину взагалі без фінансового досвіду і освіти", - сказав він.

Оцінюючи роботу Рибалки на посаді керівника, в "Єдиному центрі правової допомоги" заявили, що радикал "вбив довіру позичальників до Комітету".

Українські Національні Новини

Політика