ukenru
radi-zaproponuvali-tsogo-tizhnya-vregulyuvati-pitannya-pokhovan

Раді запропонували цього тижня врегулювати питання поховань

 • 3461 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Цього пленарного тижня українському парламенту пропонується розглянути питання інтелектуальної власності, призначення місцевих виборів та урегулювати питання проведення експертизи, щоб упорядкувати питання поховань. Про це під час засідання погоджувальної ради заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Ми закінчили свою роботу (минулого пленарного тижня – ред.) з розгляду питання інтелектуальної власності. Отже, неминуче парламент розпочинає свою роботу з цього законопроекту – я розраховую, що ми зможемо вийти на консолідовану позицію. У нас також є великий блок питань включення в порядок денний сесії – комітети не можуть розглядати законопроекти, їх понад 20 – тому відразу після питання інтелектуальної власності буде пропозиція включення в порядок денний сесії більше 20 законопроектів. Наступний блок на вівторок - питання інформатизації", - повідомив Парубій.

Крім того, він нагадав, що у парламенту є "борг" щодо призначення низки позачергових місцевих виборів.

"Комітет з майже 100 пропозицій обрав 48, які не є конфліктними. Було б добре, щоб ми у вівторок змогли пройти ці пропозиції", - додав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій не виключив призначення нового складу ЦВК у четвер

Також, за його словами, в середу пропонується розглянути питання ратифікацій, а після цього - законопроект, який "регулює проведення експертизи".

"Він важливий для того, щоб упорядкувати питання поховань – якщо буде загальна підтримка, то ми зможемо його розглянути. Також у середу пропонується розпочати розгляд законопроекту 2386а-1. Це проект закону про внесення деяких змін до законодавчих актів України щодо охорони здоров’я, трансплантації органів, та інших анатомічних матеріалів… В середу - розпочали розгляд, а в четвер вийти на голосування", - додав Парубій.

У четвер спікер пропонує парламенту розпочати роботу з питання ДБР, а також блоку питань фінансової та банківської діяльності. За його словами, профільний комітет має розглянути в середу закон про валюту.

"Якщо буде в середу позитивне рішення комітету, щоб в четвер включити в блок питань фінансової та банківської діяльності", - повідомив Парубій.

Спікер парламенту додав, що на наступний пленарний тиждень залишається блок законів аграрної політики, а після цього - питання Антикорупційного суду.

Українські Національні Новини

Політика