ukenru
radi-rekomenduyut-posiliti-kontrol-za-vyizdom-v-ukrayinu-inozemtsiv

Раді рекомендують посилити контроль за в'їздом в Україну іноземців

 • 7765 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення контролю за в'їздом в Україну іноземців та осіб без громадянства. Відповідне рішення члени комітету ухвалили в результаті розгляду законопроекту №9402 під час засідання 20 березня, передає УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.

Законопроект пропонує запровадити механізм попереднього електронного повідомлення іноземцями, які є громадянами держав міграційного ризику або особами без громадянства і постійно проживають в цих державах, про їх намір відвідати Україну. Також проект закону передбачає створення правових підстав для збору біометричної інформації, що подаватиметься іноземцями та особами без громадянства під час оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію; можливість встановлення урядом особливих вимог до рівня захисту паспортних документів іноземців та осіб без громадянства, які в’їжджають в Україну, в інтересах забезпечення національної безпеки України.

Законопроект передбачає внесення відповідних змін до законів України "Про державний кордон України", "Про прикордонний контроль" та "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

На думку народних депутатів, прийняття законопроекту дозволить забезпечити подальшу реалізацію заходів щодо посилення контролю за в’їздом в Україну та виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, які походять з держав міграційного ризику.

Нагадаємо, від початку цього року Держприкордонслужба не впустила на територію Україну 8 000 іноземців.

Українські Національні Новини

Політика