ukenru
radi-rekomenduvali-ukhvaliti-zakonoproekt-schodo-perevezennya-nebezpechnikh-vantazhiv

Раді рекомендували ухвалити законопроект щодо перевезення небезпечних вантажів

 • 6949 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді України ухвалити за основу проект закону щодо відповідальності за порушення перевезень небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів. Про це повідомила прес-служба Верховної Ради, передає УНН.

Так, комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, за порушення перевезень небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів.

На думку членів комітету, проект закону є актуальним, тому що спрямований на посилення відповідальності за порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів, що в свою чергу зменшить навантаження на автомобільні дороги та призведе до подовження термінів їх експлуатації, а зауваження до нього можуть бути враховані під час підготовки законопроекту до розгляду в другому читанні.

Як додали у ВРУ, законопроект №9137 пропонує збільшити розмір діючих штрафів за порушення правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів і дорожнього перевезення небезпечних вантажів з 30-40 до 500-2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також документ пропонує запровадити адміністративну відповідальність за рух транспортних засобів, сільськогосподарської техніки та машин на гусеничному ходу проїзною частиною доріг з твердим покриттям та їх узбіччям у вигляді штрафу від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, запровадити відповідальність водіїв транспортних засобів, що здійснюють автоперевезення пасажирів та/або вантажів, за невиконання вимог уповноважених посадових осіб щодо зупинки та запровадити адміністративну відповідальність перевізників за порушення законодавства про автомобільні дороги тощо.

Нагадаємо, у 2017 році Кабмін спростив процедуру вагового контролю на дорогах.

Українські Національні Новини

Політика