ukenru
radi-rekomenduvali-ukhvaliti-zakonoproekt-pro-dopusk-inozemnikh-viyskovikh-na-navchannya-v-ukrayini

Раді рекомендували ухвалити законопроект про допуск іноземних військових на навчання в Україні

 • 17204 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Раді ухвалити за основу та в цілому законопроект №3003 про допуск іноземних військових на навчання в Україні у 2020 році, поданий та визначений як невідкладний Президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

"Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою законопроекту №3003 є врегулювання питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях, визначення їхньої загальної чисельності, типів і кількості озброєнь, військової техніки, строків перебування та місць дислокації на період проведення навчань.

Так, законопроектом передбачається участь іноземних військових у українсько-американському навчанні "Репід Трайдент - 2020", українсько-молдовському навчанні "Південь - 2020", українсько-американському навчанні "СіБриз - 2020", українсько-румунському навчанні "Ріверайн - 2020" та українсько-британському навчанні "Воріер Вотчер - 2020".

"Фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань за участю ЗСУ на території України та поза її межами у 2020 році, в сумі 63 824,3 тис грн планується здійснити в межах асигнувань, передбачених ЗУ "Про Державний бюджет України на 2020 рік" Міноборони України за відповідною бюджетною програмою", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося в УНН раніше, Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради України законопроект №3003 про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Українські Національні Новини

Політика