ukenru
radi-proponuyut-vstanoviti-kriminalnu-vidpovidalnist-za-vtyagnenni-ditey-u-zlochinnu-diyalnist

Раді пропонують встановити кримінальну відповідальність за втягненні дітей у злочинну діяльність

 • 17100 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. На сайті Верховної ради України з’явився законопроект щодо встановлення кримінальної відповідальності за втягнення дітей до участі у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, поданий Кабінетом міністрів України, передає УНН.

Проект закону №3040 про внесення змін до Кримінального кодексу України передбачає врегулювання питання притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які втягують дітей до участі у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Також законопроект посилює кримінальну відповідальність за втягнення дітей у злочинну діяльність, встановлює кримінальну відповідальність за найманство дітей.

Так, за вищезазначені порушення пропонується карати позбавленням волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення позитивно впливатиме на інтереси дітей, які проживають у районах проведення Операції об’єднаних сил і можуть бути втягнені до участі у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, а також на осіб, які мають намір втягнути дітей до такої участі.

Як повідомляв УНН раніше, у ВР зареєстрували чотири законопроекти, подані Кабінетом міністрів України, зокрема, про внесення змін до законодавства щодо участі України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Українські Національні Новини

Політика