ukenru
radi-proponuyut-uregulyuvati-pitannya-uchasti-zsu-v-borotbi-z-terorizmom

Раді пропонують урегулювати питання участі ЗСУ в боротьбі з тероризмом

 • 8983 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. В парламенті зареєстровано проект урядового закону № 8345 про внесення змін до деяких законів України щодо участі Збройних Сил України в боротьбі з тероризмом. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Згідно пояснювальної записки, унесення змін до законодавства України обумовлено досвідом проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, що засвідчив необхідність додаткового нормативного врегулювання участі Збройних Сил України в боротьбі з тероризмом.

Проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо участі Збройних Сил України в боротьбі з тероризмом” (далі – проект Закону) розроблено відповідно до рішення Глави Адміністрації Президента України від 26.05.2017 № 02–01/920 та Секретаря РНБО України від 22.05.2017 № 847/21–04/2–17.

Цим документом, пропонується внести зміни до закону, зокрема передбачається, що "організація забезпечення боротьби з тероризмом в Україні необхідними засобами і ресурсами здійснюється Кабінетом Міністрів України відповідно до його компетенції".

"Міністерство оборони України бере участь у виявленні та оцінці терористичних загроз безпеці держави з-за меж України; контролює організацію захисту від терористичних посягань військових об’єктів та майна Збройних Сил України; забезпечує необхідними ресурсами Збройні Сили України в разі їх залучення до проведення антитерористичної операції", - йдеться в документі.

Як повідомили автори законопроекту, його метою є вдосконалення законодавства з питань участі Збройних Сил України в боротьбі з тероризмом в частині, що стосується розширення поняття антитерористичної операції, ролі і місця в ній Збройних Сил України, визначення суб’єктом боротьби з тероризмом Збройних Сил України, визначення їхніх функцій і повноважень, запровадження спеціального порядку в районі проведення антитерористичної операції та надання переліку його основних заходів.

Як повідомляв УНН, на Луганщині слідчі СБУ завершили досудове розслідування та направили до суду десять обвинувальних актів по кримінальним провадженням стосовно так званих "силовиків" терористичної організації "ЛНР".

Українські Національні Новини

Політика