ukenru
radbez-oon-priynyav-zayavu-schodo-situatsiyi-na-skhodi-ukrayini

Радбез ООН прийняв заяву щодо ситуації на сході України

 • 16356 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Рада безпеки ООН прийняла заяву щодо України, в якій висловлюється занепокоєння погіршенням безпекової ситуації на Донбасі та підтверджується підтримка територіальної цілісності та суверенітету нашої держави. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву місії України при ООН у Twitter.

"За підсумками засідання 29 травня Рада Безпеки ООН схвалила заяву голови щодо ситуації в Україні, в якій висловлюється підтримка територіальній цілісності України, засуджуються порушення режиму припинення вогню та міститься заклик до виведення важкого озброєння" - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, Рада безпеки ООН, як очікується, у середу ухвалить заяву, в якій запропонує усім сторонам в Україні "знову підтвердити" відданість мінським угодам 2015 року та висловить "серйозне занепокоєння" з приводу погіршення безпекової ситуації на сході країни.

У проекті заяви президента вперше згадується гуманітарна ситуація. У документі зазначається, що він вітав би роботу агентств ООН у вирішенні "трагічної гуманітарної ситуації на сході України" і підкреслив "необхідність розширення масштабів зусиль щодо полегшення страждань цивільного населення, яке постраждало внаслідок конфлікту", пише видання.

У проекті, як повідомляється, також висловлюється "повна підтримка" спостерігачів з ОБСЄ на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика