ukenru
radbez-oon-ocholila-nimechchina

Радбез ООН очолила Німеччина

 • 5925 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Федеративна Республіка Німеччина, по ротації, на місяць стала головою Радбезу ООН. Свої дії Берлін буде тісно координувати з Францією. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Німеччина вперше за останні сім років знову очолила по ротації Рада Безпеки ООН.

Сьогодні вранці, міністр закордонних справ ФРН Хайко Мас вилетів в Нью-Йорк, щоб змінити на посту голови Радбезу главу французького МЗС Жана-Іва Ле Дріана. Сторони домовилися, що терміни їх головування в Раді Безпеки, наступні один за одним, стануть "спільним головуванням" на двомісячний період.

"Ми усвідомлюємо глибину відповідальності, яку ми на себе беремо, займаючи пост голови Радбезу ООН", - сказав Мас.

Німеччина буде головувати на засіданнях Радбезу ООН до кінця квітня, беручи участь в підготовці порядку денного і ініціюючи розгляд ряду власних тем. Уряд ФРН має намір підняти такі теми, як сексуальне насильство проти жінок під час збройних конфліктів, роль жінок у справі підтримання миру, роззброєння та контроль над озброєннями.

Міністр також має намір привернути увагу до становища гуманітарних працівників в кризових регіонах.

"Лікарні, лікарі і допоміжний персонал все частіше стають мішенню нападів, доступ до продовольства і медичної допомоги все частіше використовується як засіб війни проти цивільного населення. Ми повинні зупинити тенденцію до стирання кордонів збройних конфліктів, інакше можемо зануритися в нове варварство", - підкреслив глава МЗС ФРН.

Нагадаємо, Німеччина прагне знову отримати місце непостійного члена Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй в 2019-2020 роках.

Українські Національні Новини

Новини Світу