ukenru
rada-zvilnila-chleniv-tsvk-u-yakikh-spliv-termin-povnovazhen

Рада звільнила членів ЦВК, у яких сплив термін повноважень

 • 11053 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Верховна рада України звільнила 13 членів Центральної виборчої комісії, у яких сплив термін повноважень, повідомляє кореспондент УНН.

За відповідне рішення проголосували 278 депутатів.

Так, Рада звільнила Тамару Астахову, Юрія Данилевського, Ігоря Жиденко, Тетяну Лукаш, Андрія Магеру, Олександра Осадчука, Михайла Охендовського, Броніслава Райковського, Жанну Усенко-Чорну, Олександра Чупахіна, Юлію Швець, Олександра Шелестова, Валерія Шелудька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлення ЦВК: все про кандидатів та шлях до голосування

Нагадаємо, цього року, після внесення кандидатур на оновлення складу ЦВК Верховна Рада декілька разів намагалась перейти до розгляду цього питання.

Зокрема після однієї з невдалих спроб, фракція БПП заявила, що не голосуватиме у ВР, якщо не буде розглянуте оновлення ЦВК.

Крім того, розкол між БПП і "Народним фронтом" щодо питання оновлення Центральної виборчої комісії став публічним.

Після невдалих спроб, наприкінці 8 сесії парламенту, спікер парламенту пообіцяв, що питання ЦВК буде першим, з якого Рада почне роботу восени.

Андрій Парубій навіть запропонував збільшити склад членів Центральної виборчої комісії для розблокування питання оновлення ЦВК.

Схоже, що саме ця пропозиція стала такою, що знайшла підтримку серед нардепів і 18 вересня Верховна Рада ухвалила цей законопроект, яким пропонується збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17.

А, після розгляду трьох постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в цілому як закон проекту закону України “Про внесення зміни до статті 6 Закону України “Про Центральну виборчу комісію”.

Спікер парламенту Андрій Парубій підписав закон 9090 щодо розширення складу ЦВК.

Українські Національні Новини

Політика