ukenru
rada-zrobila-krok-do-vidokremlennya-politichnikh-posad-vid-derzhsluzhbi

Рада зробила крок до відокремлення політичних посад від держслужби

 • 11476 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Парламентарі ухвалили за основу зміни в законодавстві, які стосуються питань розділення державної служби і відокремлення політичних посад від посад державної служби. Відповідне рішення підтримали 273 народних депутати, передає кореспондент УНН.

Проект Закону 2260 про внесення змін до деяких законів України, які стосуються питань розділення державної служби і відокремлення політичних посад від посад державної служби, направлений на визначення єдиних підходів у сфері державної служби у державних органах та впровадження електронних форм комунікації громадян з державою.

З цією метою проект закону спрямований на приведення положень окремих законодавчих актів, що регулюють діяльність державних органів, зокрема в частині проходження державної служби, у відповідність до Закону України "Про державну службу", а також технічне уточнення його норм.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення дозволить визначити єдині підходи в системі органів державної влади, забезпечить приведення у відповідність положень окремих законодавчих актів, що регулюють діяльність державних органів, зокрема в частині проходження державної служби, у відповідність до Закону України "Про державну службу", та сприятиме спрощенню форми комунікації інститутів громадянського суспільства з державними органами шляхом удосконалення електронної форми взаємодії.

Як наголосила під час обговорення нардеп Олена Шкрум, законопроект був зареєстрований ще в липні 2016 року і він спрямований на підтримку реформи державної служби.

Нагадаємо, у зв'язку із анонсованим урядом скороченням кількості державних службовців в органах соціального захисту населення в Донецькій і Луганській областях можливий колапс, оскільки й зараз, до скорочення, в окремих установах спостерігаються значні черги з вимушених переселенців і жителів окупованих територій.

Українські Національні Новини

Політика