ukenru
rada-znovu-ne-golosuvala-pitannya-povnovazhen-skandalnoyi-futbolnoyi-tsk

Рада знову не голосувала питання повноважень скандальної футбольної ТСК

 • 10961 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Відповідно до порядку денного засідання ВР, сьогодні депутати мали розглянути постанови щодо продовження або ж не продовження повноважень так званої футбольної ТСК, передає УНН.

Разом з тим, питання так і не було поставлене на розгляд. І трапилося це вже вдруге поспіль. Перший раз розгляд постанов про футбольну ТСК зняли з порядку денного 19 травня, вочевидь, за браком голосів.

Нардепи не виключають, що ймовірно голосуватиму питання комісії вже завтра, хоч і не називають конкретних причин таких постійних відтермінувань.

Нагадаємо, згадана ТСК була створена ще 15 листопада минулого року, а 15 травня — остаточно втратила свої законні повноваження. Протягом піврічного періоду роботи члени Комісії побували на збудованих міні-майданчиках в столиці, декілька разів заслухали правоохоронців, а також відвідали українське підприємство із виготовлення штучного покриття для футбольних полів.

Разом із тим, за підсумком своєї роботи, ТСК так і не склала фінального звіту. Згідно із відомостями офіційного порталу ВРУ, у підготовленому варіанті висновку низка фактів залишилися непідтвердженими.

Продовження роботи комісії лобіюють окремі депутати від ОПЗЖ, в той час як низка парламентарів від різних фракцій називають її діяльність “штучною”, “політизованою” і навіть “замовною”.

Свою позицію з цього приводу висловили напередодні й представники футбольної спільноти. Володарі “Золотого м’яча” Блохін, Бєланов і Шевченко направили депутатам своє відкрите звернення, в якому закликали “не допустити маніпуляцій на темі ТСК, що мають на меті дискредитацію українського футболу”.

Згодом, до заяв зіркових футболістів долучилися й інші функціонери, на кшталт Маркевича, Петракова, Дем'яненка. Вони теж закликали Раду “не плутати спорт із політикою”.

Українські Національні Новини

Політика