ukenru
rada-vidpravila-na-doopratsyuvannya-zakonoproekt-schodo-mekhanizmiv-pogashennya-zaborgovanosti-na-ore

Рада відправила на доопрацювання законопроект щодо механізмів погашення заборгованості на ОРЕ

 • 14334 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Верховна Рада України у четвер вирішила направити до комітету для підготовки до повторного першого читання законопроект, який має забезпечити можливість своєчасної реалізації всіх механізмів погашення заборгованості на оптовому ринку електричної енергії (ОРЕ), а також умови для сталих розрахунків на новому ринку електричної енергії, передає кореспондент УНН.

Так, за направлення до комітету проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії, проголосувало 234 народних депутати.

“Проект закону... розроблено для створення умов реалізації проекту Закону України № 2386, який вже був проголосований парламентом. Він визначає правові, економічні та організаційні засади погашення заборгованості, яка утворилась на оптовому ринку електричної енергії”, — пояснив нардеп від фракції “Слуга народу” Юрій Камельчук.

Реалізація положень цього закону, зі слів авторів документу, створить умови для погашення заборгованості, яка утворилась на оптовому ринку електричної енергії України, забезпечить можливість виконання вимог Закону України “Про ринок електричної енергії” та створить умови для забезпечення сталих розрахунків на новому ринку електричної енергії.

Нагадаємо, 17 червня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 2386 про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії.

Українські Національні Новини

Економіка