ukenru
rada-vidkhilila-zakonoproekt-pro-kompensatsiyi-lyudyam-yaki-vtratili-zhitlo-na-donbasi

Рада відхилила законопроект про компенсації людям, які втратили житло на Донбасі

 • 7986 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Верховна Рада відхилила законопроект про виплату компенсації людям, які втратили житло на Донбасі. Депутати відмовилися відправляти документ на доопрацювання, передає кореспондент УНН.

Проектом Закону передбачалося визначити розмір та порядок відшкодування збитків; порядок обстеження об’єктів, розташованих в населених пунктах на відповідних територіях Донецької та Луганської областей; категорії пошкодження об’єктів; порядок взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Також пропонувалося здійснювати компенсаційні виплати населенню для часткового відшкодування вартості будівництва та придбання житла замість знищеного, капітального та поточного ремонту пошкодженого житла, часткового відшкодування вартості зруйнованих або пошкоджених господарських приміщень, вартості майна, що знаходилось у зруйнованих об’єктах, які не підлягають відновленню та непридатні для подальшого проживання за рахунок коштів державного бюджету за окремою програмою. При цьому розмір компенсації не визначено.

Українські Національні Новини

Політика