ukenru
rada-utochnila-ponyattya-lizingu-u-podatkovomu-kodeksi

Рада уточнила поняття лізингу у Податковому кодексі

 • 13799 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Верховна Рада ухвалила законопроект №3601, яким пропонується уточнити визначення лізингової (орендної) операції, оперативного лізингу (оренди) та фінансового лізингу (оренди) у Податковому кодексі. "За" проголосували 321 народний депутат, передає УНН.

Як очікується, це дасть можливість для подальшого розвитку ринку лізингу в Україні.

Деталі

Законопроектом вносяться зміни до Податкового кодексу України, якими усуваються суперечності у визначенні лізингової (орендної) операції та супутніх нормах.

Зокрема, уточнюється зміст поняття “лізингова операція” як передачі основних засобів у володіння та користування фізичним та/або юридичним особам (лізингоодержувачам) за плату та на визначений строк.

Також законопроектом пропонується визначати поняття лізингової (орендної) операції, оперативного лізингу (оренди) та фінансового лізингу (оренди) у Податковому кодексі як господарську операцію юридичної особи, з виключенням фізичних осіб як таких, що можуть надавати такі продукти.

У законі містяться визначення таких понять, як “оренда житла з викупом” і “оренда житлових приміщень”.

Як вказували розробники законопроекту, наявність суперечностей у законодавстві призводило до неоднозначного трактування норм Податкового кодексу України щодо лізингових (орендних) операцій. А це, своєю чергою, нібито гальмувало розвиток ринку лізингу та економічного зростання економіки України.

Доповнення

Верховна Рада ухвалила законопроект про фінансовий лізинг 4 лютого.

Українські Національні Новини

Економіка