ukenru
rada-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-yakiy-rozshiryuye-kolo-pidslidnikh-dbr-osib

Рада ухвалила за основу законопроект, який розширює коло підслідних ДБР осіб

 • 14267 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №2560 про внесення змін до законодавства щодо визначення підслідності кримінальних правопорушень, досудове розслідування яких здійснюють слідчі органів ДБР. Відповідне рішення підтримали 260 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його розроблено з метою забезпечення належного функціонування Державного бюро розслідувань та виконання ними функцій щодо боротьби із кримінальними правопорушеннями, скоєними публічними діячами та службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище у державі.

“Нашим законопроектом пропонується розширити коло осіб, стосовно яких слідчі ДБР будуть здійснювати розслідування злочину. Зокрема, додаються посади керівників Офісу Президента України, радників, помічників, уповноважених Президента України”, - зазначив під час обговорення законопроекту нардеп Сергій Іонушас.

Нагадаємо, Верховна Рада не ухвалила проект постанови № 3067 "Про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань".

Українські Національні Новини

Політика