ukenru
rada-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-pro-elektronni-komunikatsiyi

Рада ухвалила за основу законопроект про електронні комунікації

 • 14147 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила законопроект №3014 про електронні комунікації, яким встановлюються повноваження держави в управлінні діяльністю електронних комунікацій. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроектом передбачається встановлення повноваження держави щодо управління та регулювання діяльності у сфері електронних комунікацій, а також права, обов'язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

Також законопроектом встановлюються правові основи діяльності постачальників електронних комунікаційних мереж або послуг та передбачається:

- запровадити повідомний принцип реєстрації суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері електронних комунікацій;

- запровадити консультації з учасниками ринку з усіх питань, що зачіпають їх інтереси;

- установити процедуру подання документів до регуляторного органа в електронному вигляді;

- удосконалити контроль у сфері електронних комунікацій з метою його спрямування на попередження правопорушень та зниження потенційно можливого тиску на суб’єктів господарювання, зменшення кількості перевірок цих суб’єктів на їх території;

- відповідальність за порушення законодавства про електронні комунікації;

- уточнити, враховуючи законодавство ЄС, термінологію у сфері електронних комунікацій.

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила законопроект № 2042 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики.

Українські Національні Новини

Політика