ukenru
rada-ratifikuvala-ugodu-mizh-ukrayinoyu-ta-sloveniyeyu-schodo-pratsevlashtuvannya-chleniv-simey-diplomativ

Рада ратифікувала угоду між Україною та Словенією щодо працевлаштування членів сімей дипломатів

 • 8476 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Словенією щодо спрощення у працевлаштуванні членів родин співробітників диппредставництв. Відповідний законопроект підтримали 229 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Угода спрощує порядок працевлаштування членів сімей співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та представництв при міжнародних організаціях в Україні та Словенії.

У пояснювальні записці до законопроекту сказано, що здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та представництв при міжнародних організаціях сприятиме подальшій реалізації права на працю, підтримці рівня кваліфікації та отримання можливості для подальшого професійного розвитку членам сімей співробітників як дипломатичних представництв та консульських установ України в Республіці Словенія, так і навпаки.

При цьому зазначається, що прийняття цього закону не призведе до додаткових фінансових та матеріальних витрат, а прибутки, отримані членами сімей працівників дипломатичної служби обох країн, оподатковуватимуться на загальних підставах.

Нагадаємо, Україна і Латвія домовилися про співпрацю у працевлаштуванні членів сімей дипломатів.

Українські Національні Новини

Політика