ukenru
rada-provalila-stvorennya-tsk-schodo-podiy-v-odesi-2-travnya-2014-roku

Рада провалила створення ТСК щодо подій в Одесі 2 травня 2014 року

 • 12274 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Народні депутати провалили постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року. Відповідне рішення підтримали лише 79 парламентарів, передає кореспондент УНН.

Проект Постанови 2198 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів масових заворушень в місті Одесі, що відбулися 2 травня 2014 року та спричинили тяжкі наслідки, а також неналежного виконання правоохоронними органами своїх обов'язків у частині забезпечення охорони правопорядку був направлений на те, щоб провести повне і всебічне розслідування усіх обставин, що мали місце під час заворушень в місті Одесі 2 травня 2014 року; мав дозволити встановити причини трагічних подій; сприяти виявленню та притягненню до відповідальності організаторів, посібників та виконавців протиправних дій; мав дати оцінку діям правоохоронних органів. Це надало б можливість забезпечити правопорядок та спокій на території регіону, сприяти поліпшенню морального стану постраждалих внаслідок заворушень та їх близьких та вшанувати пам'ять жертв трагедії.

Висновки комісії, згідно з документом, повинні були бути покладені в основу при розробці превентивних заходів з недопущення подібних подій в інших населених пунктах України.

Він був ініційований нардепом від "Опозиційної платформи — за життя" Миколою Скориком, який мав стати головою цієї ТСК. У процесі обговорення фракція "Голос" виступила проти, звинувативши Скорика у провокуванні трагедії, що відбулася. Також ініціативу розкритикувала і фракція "Батьківщина".

Нагадаємо, раніше в ООН заявляли, що влада в Україні зробила недостатньо для розслідування трагедії 2 травня в Одесі.

Українські Національні Новини

Політика