ukenru
rada-proponuye-zbilshiti-sumu-neopodatkovanikh-dobovikh-pri-vidryadzhennyakh-do-40-yevro-za-dobu

Рада пропонує збільшити суму неоподаткованих добових при відрядженнях до 40 євро за добу

 • 7130 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Верховна Рада пропонує запровадити податкові канікули для підприємств, річний дохід яких не перевищує три мільйони гривень та збільшити суму неоподаткованих добових при відрядженнях до 40 євро за добу. Відповідний законопроект у першому читанні підтримали 241 народних депутати, передає кореспондент УНН.

Законопроектом пропонується запровадження на період до 31 грудня 2021 року податкових канікул (застосування нульової ставки податку на прибуток підприємств), для підприємств у яких річний дохід не перевищує трьох мільйонів гривень та розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду заробітної плати (доходу) працівників є не меншим, ніж дві мінімальні заробітні плати, за умови, якщо такі підприємства є зареєстрованими платниками єдиного податку та на них працює щонайбільше 50 осіб.

Крім цього, пропонується змінити критерії для визнання операцій контрольованими.

До них пропонується зараховувати операції платників податків за умови, якщо річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухобліку, збільшити з 50 до 150 млн грн за податковий (звітний) рік; обсяг господарських операцій платника податків з одним контрагентом, визначений за правилами бухобліку, збільшити з 5 до 10 млн грн за податковий (звітний) рік.

Також пропонується внести зміни до законодавства стосовно відшкодування ПДВ та передбачити тимчасовий реєстр відшкодування податку.

Зміни в частині податку на доходи фізичних осіб передбачають збільшення розміру добових при відрядженнях за кордон з 0,75 розміру мінімальної заробітної плати до 40 євро на день (не включаються до доходів фізичної особи).

Українські Національні Новини

Політика