ukenru
rada-propisala-v-zakonodavstvi-pozhezhnikiv-dobrovoltsiv

Рада прописала в законодавстві вимоги до пожежників-добровольців

 • 149709 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Верховна Рада заклала законодавче підгрунтя для створення в Україні мережі пожежників-добровольців. Про ухвалення відповідного законопроекту №7557 в цілому повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук у Facebook, пише УНН.

Цитата

"Парламент ухвалив низку важливих рішень. Серед них: у цілому 7557 — створили належні умови для формування підрозділів добровільної пожежної охорони, визначили вимоги до працівників місцевої пожежної охорони та критеріїв залучення до членства у добровільній пожежній охороні", - повідомив Стефанчук.

Деталі

Законопроектом 7557, як повідомляється, пропонується:

  • встановити вимоги до працівників місцевої пожежної охорони та критерії долучення до членства у добровільній пожежній охороні,
  • визначити статус, права та обов’язки працівників пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони,
  • передбачити можливість утворення її підрозділів громадськими організаціями та надати додаткові соцгарантії членам добровільної пожежної охорони.

Доповнення

За наведеними раніше розробником законопроекту даними МВС, наразі існує необхідність у створенні 1051 пожежно-рятувального підрозділу, зокрема, шляхом розвитку мережі пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони.

Європейська система пожежної охорони базується на пожежних підрозділах місцевих органів влади та добровільних протипожежних формуваннях під їх керівництвом. Так функціонує система цивільного захисту у Великій Британії, Німеччині, Франції та Італії, інших країн ЄС.

Українські Національні Новини

Політика