ukenru
rada-posilila-sotszakhist-viyskovikh-yaki-pribuli-z-okupovanikh-teritoriy

Рада посилила соцзахист військових, які прибули з окупованих територій

 • 11845 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Парламент схвалив внесення зміни до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", повідомляє кореспондент УНН.

Метою Закону є посилення соціального захисту та створення умов для реалізації конституційних прав військовослужбовців, які прибули з тимчасово окупованих територій, осіб, звільнених із військової служби після прибуття з окупованих територій, внутрішньо переміщених осіб, звільнених із військової служби в запас або відставку, та членів їхніх сімей шляхом:

  •  надання права на забезпечення жилими приміщеннями без урахування норми щодо надання жилого приміщення або грошової компенсації один раз протягом усього часу проходження військової служби;
  •  надання права на забезпечення жилим приміщенням за новим місцем служби або перебування (проживання) без урахування їхніх прав на користування наданими раніше службовими жилими приміщеннями, жилими приміщеннями для постійного проживання або права власності на жилі приміщення з одночасним припиненням цих прав у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України;
  •  надання права на забезпечення жилими приміщеннями з урахуванням попереднього часу перебування на квартирному обліку в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

За відповідне рішення проголосували 269 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи схвалили порядок денний 9-тої сесії ВРУ

Як повідомляв УНН, парламент прийняв закон № 3815-д про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з-поміж жертв нацистських переслідувань та політичних репресій з техніко-юридичними правками. За відповідний документ проголосували 243 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика