rada-poperedno-vregulyuvala-zakonodavstvo-schodo-mikrokreditnikh-dogovoriv

Рада попередньо врегулювала законодавство щодо мікрокредитних договорів

 • 19902 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №1109 про внесення змін до деяких законів України щодо розширення переліку кредитних договорів, на які поширюється дія Закону України "Про споживче кредитування". Відповідне рішення підтримали 369 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект Закону №1109 про внесення змін до деяких законів України щодо розширення переліку кредитних договорів, на які поширюється дія Закону України "Про споживче кредитування" передбачає унормування сфери мікрокредитування та підвищення якості системи кредитних історій фізичних осіб.

Законопроект передбачає встановлення максимальної суми стягнення з боржника по мікрокредиту, наданому на суму до однієї мінімальної зарплати і на строк до одного місяця.

"Ми пропонуємо встановити максимальну суму стягнення з боржника кредитів – це подвійна сума взятого кредиту, незалежно від домовленості сторін. Це забезпечить права кредитора і позичальника. Ми пропонуємо згоду на передання інформації до бюро кредитних історій зробити передумовою для укладення подібного договору", - зазначив під час обговорення законопроекту голова парламентського комітету з питань податкової політики Данило Гетманцев.

На думку авторів законопроекту, його прийняття дозволить забезпечити захист прав споживачів послуг з мікрокредитування фізичних осіб, належну перевірку кредитоздатності позичальників, недопущення настання катастрофічних фінансових наслідків для позичальників, які порушили строки повернення дрібних кредитів та потрапляння їх у "боргову яму".

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що підприємцям для отримання кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" необхідно буде пройти певний відбір - показати бізнес-план і внести стартовий внесок.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Експорт Україною рибного філе збільшився на 35%

     • 14925 переглядiв

    ФГВФО оголосив про завершення ліквідації ще одного банку

     • 13500 переглядiв

    Цього тижня в Україні прогнозують сильний сніг та морози

     • 20718 переглядiв

    Учасники ринку газу заборгували Укртрансгазу 44 млрд грн

     • 14622 переглядiв