ukenru
rada-poperedno-skhvalila-zakonoproekt-schodo-zakhistu-pidpriyemtsiv-vid-bezdiyalnosti-dozvilnikh-organiv

Рада попередньо схвалила законопроект щодо захисту підприємців від бездіяльності дозвільних органів

 • 12516 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Рада ухвалила за основу законопроект 7373 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів, передає кореспондент УНН.

Метою законопроекту є посилення адміністративної відповідальності посадових осіб дозвільних органів за порушення вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру шляхом внесення змін до статей 166-10 та 255 КУпАП, в частині їх узгодження із положеннями Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" та Закону України "Про адміністративні послуги".

Зокрема законопроект передбачає внесення змін і доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме, запроваджується адміністративна відповідальність за:

  •  неповідомлення або несвоєчасне повідомлення дозвільним органом суб'єкта господарювання або адміністратора про відмову у видачі документа дозвільного характеру;
  •  відмову дозвільного органу у прийомі документів суб’єкта господарювання на отримання документа дозвільного характеру або у реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства;
  •  безпідставну відмову адміністратора суб'єкту господарювання у прийнятті заяви для одержання документа дозвільного характеру та документів, що додаються до неї;
  •  видачу дозвільним органом документа дозвільного характеру без одержання погоджень, висновків та інших документів, які згідно з законом є необхідними для видачі документа дозвільного характеру та інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи схвалили порядок денний 9-тої сесії ВРУ

Як повідомляв УНН, парламент прийняв закон № 3815-д про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з-поміж жертв нацистських переслідувань та політичних репресій з техніко-юридичними правками. За відповідний документ проголосували 243 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада посилила соцзахист військових, які прибули з окупованих територій

Українські Національні Новини

Політика