ukenru
rada-planuye-zvilniti-vid-opodatkuvannya-zasobi-proslukhovuvannya-dlya-viyskovikh

Рада планує звільнити від оподаткування засоби прослуховування для військових

 • 7698 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Рада планує звільнити від оподаткування митом та ПДВ засоби радіоелектронної боротьби, апаратуру прослуховування для військових. Відповідний законопроект у першому читанні підтримали 247 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проектом Закону передбачається внесення змін до Митного кодексу України, зокрема доповнення його додатковими видами продукції оборонного призначення (засоби радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, апаратура прослуховування направленої дії, радіостанції ультракороткохвильового і короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальна апаратура), на які поширюється звільнення від оподаткування митом у разі якщо споживачами є державні замовники з оборонного замовлення, визначені Кабінетом Міністрів України.

Водночас зазначені товари не звільняються від оподаткування митом, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Крім цього парламентарі 235 голосами підтримали у першому читанні звільнення від ПДВ імпорт вказаної продукції.

Українські Національні Новини

Політика