ukenru
rada-planuye-vregulyuvati-perekhid-parafiy-vid-odniyeyi-tserkvi-do-inshoyi

Рада планує врегулювати перехід парафій від однієї церкви до іншої

 • 9697 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Верховна Рада України планує за день розглянути 75 законопроектів, серед яких питання щодо зміни релігійними громадами підлеглості, про безперешкодну діяльність засобів масової інформації у передвиборчий період 2019 року та низка питань з аграрного та паливно-енергетичного комплексу. Відповідні законопроекти внесені до порядку денного парламенту, передає кореспондент УНН.

Розпочнуть свій день народні депутати з продовження розгляду законопроекту №4607 "Про соціальні послуги", який не встигли пропрацювати вчора. Документ передбачає розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань організації надання соціальних послуг та спрямований на підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги.

Після цього нардепи у другому читанні розглядатимуть законопроект №9122 щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом. Документ дозволяє державним замовникам з державного оборонного замовлення безпосередньо здійснювати закупівлю продукції, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом.

Також, як зазначено на сайті Верховної Ради, парламент повинен в першому читанні розглянути доопрацьований законопроект №4128 та його альтернативу №4128д щодо зміни релігійними громадами підлеглості. Ухвалити відповідний документ Раду просили церковники. Законопроект повинен регламентувати перехід парафій з однієї церкви в іншу, а також прописувати механізми та юридичні нюанси такого переходу. Цей документ можуть розглянути не лише у першому читанні, а й в цілому.

Окрім цього в порядок денний внесені питання з аграрного сектору, зокрема законопроект №4611 про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами та №9022 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин.

У розкладі передбачені законопроекти щодо паливно-енергетичного комплексу: "Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії" (№8348), у другому читанні розглянуть проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами (№6089).

Також, якщо у депутатів вистачить часу, то вони можуть розглянути законопроект №9329 "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року".

Як повідомляв УНН, Рада планує розглянути понад 120 законопроектів за три дні. 

Українські Національні Новини

Політика