ukenru
rada-planuye-posiliti-vidpovidalnist-za-vidsutnist-dostupu-do-budivel-dlya-osib-z-invalidnistyu

Рада планує посилити відповідальність за відсутність доступу до будівель для осіб з інвалідністю

 • 8148 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Верховна Рада планує посилити адміністративну відповідальність за відсутність доступу до нових будівель для осіб з інвалідністю. Парламентарі 241 голосом підтримали у першому читанні відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

Проектом пропонується посилити адміністративну відповідальність за порушення законодавства під час планування і забудови територій в частині відповідності будівельних норм, стандартів і правил стосовно доступності для маломобільних груп населення.

Зокрема передбачається, що передача замовнику проектної документації для виконання будівельних робіт на об’єкті, розробленої з порушенням вимог законодавства, містобудівної документації, вихідних даних для проектування об’єктів, будівельних норм, стандартів і правил, зокрема щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, передбачення приладів обліку води і теплової енергії, а також заниження класу наслідків об’єкта, – тягнуть за собою накладення штрафу на головного архітектора проекту, головного інженера проекту, експерта, інших відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури, які мають відповідний кваліфікаційний сертифікат.

Штраф становитиме від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – якщо у проектній документації відсутні порушення будівельних норм, стандартів і правил стосовно доступності для маломобільних груп населення. Від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік – якщо у проектній документації наявні порушення будівельних норм, стандартів і правил стосовно доступності для маломобільних груп населення.

Як повідомляв УНН, закон про реінтеграцію Донбасу відправили на підпис Президенту.

Українські Національні Новини

Суспільство