ukenru
rada-pidvischila-status-sotsialnikh-pratsivnikiv

Рада підвищила статус соціальних працівників

 • 18504 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №4607 "Про соціальні послуги", який підвищує статус соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги. "За" відповідне рішення проголосувало 230 народних депутатів з 226 необхідних, передає кореспондент УНН.

Документ передбачає розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань організації надання соціальних послуг. Зокрема, на місця передаються повноваження з утворення, реорганізації та ліквідації Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Законопроектом уточнюється поняття соціального супроводу, як " комплексу заходів, спрямованих на запобігання потраплянню сімей, дітей, молоді та інших осіб у складні життєві обставини, подолання таких обставин та мінімізацію їх наслідків".

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, документ також спрямований на підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги і забезпечує захист прав осіб, які отримують соціальні послуги.

Закон вступить в силу з 1 січня 2020 року. 

Як повідомляв УНН, Рада планує розглянути 75 законопроектів, серед яких питання щодо зміни релігійними громадами підлеглості. 

Українські Національні Новини

Політика