rada-pidtrimala-zmini-do-zakonu-pro-kontsesiyu

Рада підтримала зміни до закону про концесію

 • 14267 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3961 про внесення змін до ЗУ "Про концесію". Відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

"Законопроектом пропонується відтермінувати початок функціонування електронної торгівельної системи для проведення концесійних конкурсів, оскільки таких систем не існує ніде у світі і нам потрібен час для її розробки. На жаль, коронакриза і відсутність коштів у держбюджеті призвели до того, що ми не могли її розробити упродовж 2019-2020 років. Наразі у нас є домовленості з ЄБРР і ми розпочинаємо підготовку цієї ЕТС", - сказала під час обговорення заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ірина Новікова.

Проектом закону пропонується внести зміни до ЗУ "Про концесію", змінивши термін набрання чинності положень, що визначають використання ЕТС, з 1 жовтня 2020 року на 1 січня 2022 року.

На думку авторів законопроекту, зазначені зміни забезпечать достатність часу для розроблення якісних, досконалих та зрозумілих правил функціонування ЕТС, гарантованого належного захисту конфіденційної інформації, розміщеної у такій системі.

Як повідомляв УНН раніше, законодавці ухвалили за основу проект закону №1046 про концесію.

Нагадаємо, цього року Україна успішно передала у концесію морпорти "Ольвія" та "Херсон".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада підтримала зміни до закону про концесію

     • 14267 переглядiв

    Ще один нардеп заразилася коронавірусом

     • 21302 переглядiв

    Держборг України в серпні знизився на 17 млрд грн

     • 14733 переглядiв

    Рада узгодила термінологію у Митному кодексі

     • 11382 переглядiв