ukenru
rada-pidtrimala-zakonoproekt-pro-mitniy-tarif

Рада підтримала законопроект про Митний тариф

 • 14122 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому проект закону №3228 про Митний тариф України. Відповідне рішення підтримали 290 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

У пояснювальній записці зазначається, що необхідність прийняття законопроекту обумовлена приведенням законодавчої бази країни у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема, шляхом створення Митного тарифу, в основу якого покладено версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД), побудовану на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року (ГС-2017) і Комбінованої номенклатури Європейського союзу, з урахуванням зобов’язань у рамках СОТ.

Поміж тим, метою прийняття закону є:

- адаптація статистичної системи України до міжнародних методів, стандартів та класифікації;

- стандартизація зовнішньоторговельної документації;

- усунення розбіжностей у версіях систем української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності України та країн – торговельних партнерів;

- прискорення та спрощення процедури митного оформлення товарів під час здійснення зовнішньоторговельних операцій.

Зазначимо, що документ набере чинності з 1 липня 2020 року.

Додамо, що 7 квітня Комітет парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Раді ухвалити законопроект №3228 "Про Митний тариф України".

Нагадаємо, що Велика Британія розробила свій "тарифний план" після Brexit, який передбачає зниження імпортних мит на багато товарів.

Українські Національні Новини

Політика