ukenru
rada-oon-z-prav-lyudini-rozpochinaye-sesiyu-u-zhenevi

Рада ООН з прав людини розпочинає сесію у Женеві

 • 8966 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Ради ООН з прав людини під час чергової сесії, яка розпочинається у понеділок в Женеві, розгляне понад 100 доповідей, що стосуються широкого кола питань у політичній, економічній, соціальній і культурній сферах, передає УНН з посиланням на Центр новин ООН.

"34-я сесія Ради з прав людини пройде з 27 лютого до 24 березня 2017 року. Її учасники розглянуть понад 100 доповідей, підготовлених спеціальними доповідачами, експертами та Управлінням Верховного комісара з прав людини. Ці документи стосуються широкого кола питань, пов'язаних із захистом політичних, економічних, соціальних і культурних питань", - йдеться у повідомленні.

На відкритті сесії у понеділок виступить Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Це буде його перше звернення до членів Ради на посаді Генсека.

Під ча сесії Ради пройде 10 інтерактивних панельних дискусій, присвячених питанням страти, наслідків зміни клімату для прав людини, прав інвалідів, прав дитини, проблеми доступу до лікарських засобів. На одному з таких тематичних засідань буде обговорюватися проблема незаконного затримання і насильницьких зникнень в Сирії.

Рада з прав людини є органом Генеральної асамблеї ООН. У складі Ради з прав людини - 47 держав. У групи східноєвропейських держав у цьому органі 6 місць. У 2017 році ця група представлена ​​в Раді Албанією, Угорщиною, Грузією, Латвією, Словенією і Хорватією. У Азії і Африки - по 13 місць, у Латинської Америки - вісім і у групи, що об'єднує західноєвропейські держави, США, Канаду та Ізраїль, - сім місць.

Під час свого перебування в Женеві Антоніу Гутерріш зустрінеться з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером.

Нагадаємо, шість країн позбулися права голосу в ООН через борги.

Українські Національні Новини

Новини Світу